Home > IT-Blog > Retail kiest kleur met Azure Stack HCI

Smart Retail e-book


Benieuwd naar alle voordelen van Azure Stack HCI voor retail? In ons Smart Retail e-book ontdek je waarom smart retail niet zonder kan.

Download ons ebook

 

Retail kiest kleur met Azure Stack HCI

Retail kiest kleur met Azure Stack HCI

6 redenen om Azure Stack HCI te implementeren

Ook in de retailwereld raast de digitale transformatie trein op sneltempo verder. We bevinden ons vandaag zelfs op een kritiek keerpunt. Kruisbestuivingen tussen de detailhandel en technologische innovaties transformeren de sector van binnenuit. Van voorraadbeheer en optimalisatie van de toeleveringsketen tot klantbetrokkenheid en in-store ervaringen. Elk facet van de retailsector passeert de revu.
 
Dat brengt een eindeloze stroom aan opportuniteiten met zich mee. Maar ook heel wat uitdagingen. In deze blog ontdek je hoe Azure Stack HCI een nieuw tijdperk inluidt. Het tijdperk van smart retail.

De hybride cloud op basis van Azure Stack HCI luidt een nieuw retailtijdperk in

De verwachtingen van klanten veranderen. Waar enkele decennia geleden fysieke winkelpunten de hoofdmoot van retail uitmaakten, spannen e-commerce platformen vandaag de kroon. In zo’n snel veranderende markt zoeken ambitieuze retailorganisaties naar oplossingen. Die vinden ze in technologieën als de hybride cloud op basis van Azure Stack HCI.
 

Het is daarom niet verwonderlijk dat verschillende spelers systemen hebben ontwikkeld om net die technologieën naar retailbedrijven te brengen. Een daarvan is Microsoft. Met onder andere Azure Stack HCI bieden ze een antwoord op pertinente uitdagingen van detailhandelszaken. Voor ons is Microsoft voor meer dan één reden de logische keuze voor retailbedrijven. Onze motivatie lees je verder in deze blog.

Omnichannel benadering van Azure Stack HCI

In een omnichannel gedreven markt maakt HCI de weg vrij voor slimme, datagedreven retailorganisaties, ook wel smart retail of retail 4.0 genaamd. Want  met één krachtig systeem biedt HCI retailers de beste wendbaarheid, versnelde innovatieprocessen en maximale schaalbaarheid en flexibiliteit.
 
Maar wat is Azure Stack HCI nu precies? Azure Stack HCI vertrekt van het baanbrekende cloudcomputing platform - Azure - van Microsoft. Een bewezen technologie die digitale transformatie versnelt door integraties met andere Microsoft-diensten aan te bieden. Maar ook Azure Stack HCI is op zijn minst revolutionair te noemen.
 
Azure Stack HCI is een hypergeconvergeerde infrastructuuroplossing die de flexibiliteit van de cloud combineert met de controle en kostenefficiëntie van on-premises datacenters. Met andere woorden: het verzamelt alle componenten van je IT-omgeving in een enkelvoudig, geïntegreerd systeem. Zonder in te boeten op vlak van verwerkingskracht, opslag en netwerkcapaciteit.
 
Zo stelt Azure Stack HCI organisaties in staat om moderne, virtuele workloads uit te voeren met een directe link naar de Azure cloud. Over een naadloze hybride ervaring gesproken! Zo’n systeem beheren, onderhouden en schalen is een stuk gemakkelijker en voordeliger dan traditionele IT-infrastructuren.
 
Kortom,  Azure Stack HCI is ontworpen om flexibel, schaalbaar en kosteneffectief te zijn. Zo biedt het retailers een sluitend antwoord op verschillende actuele uitdagingen, die ze met Azure Stack HCI meteen omvormen tot opportuniteiten. 

 

In ons Smart Retail e-book, kom je nog meer te weten over de voordelen van de hybride cloud op basis van Azure Stack HCI voor je retailzaak.
 
Download ons e-book

 


Van uitdaging naar opportuniteit met Microsoft Azure Stack

Geen uitdaging te groot of Microsoft Azure Stack HCI heeft er een gepaste (hybride) oplossing voor. Leer de 6 cruciale voordelen voor de retailsector hieronder kennen:

1. Deel van een krachtig geheel
 
Azure Stack HCI is geen losstaande technologie. Het feit dat het nauw is geïntegreerd met het het Microsoft Azure-cloudplatform stelt retailbedrijven in staat om moeiteloos gebruik te maken van Azure-services, zoals Azure Backup, Azure Site Recovery, Azure Defender, Azure Sentinel en Azure Monitor. Dat maakt het je IT-team makkelijk om de veiligheid van je IT-infrastructuur te verbeteren, vinger aan de pols te houden rond de prestaties ervan, en beroep te doen op een krachtig back-up-systeem.
 

2. ​Favoriet van de hybrid cloud
 
Wil je je on premise infrastructuur uitbreiden naar de cloud? Met de combinatie van de hybrid cloud op basis van Azure Stack HCI is dat heel eenvoudig. Ideaal wanneer je je IT-systeem wil opschalen of afbouwen om te voldoen aan schommelingen in de vraag van klanten.
 
Daarnaast zijn de mogelijkheden rond bijvoorbeeld data-analyse, machine learning workloads en AI-integraties grote pluspunten. Door gebruik te maken van de lokale dataverwerking van Azure Stack HCI en de uitgebreide data-analyse en AI-capaciteiten van Azure-services, kies je als het ware à la carte de oplossingen die je retailorganisatie nodig heeft. Op welk moment dan ook.
 

3. ​Frontrunner van innovatie
 
Of het nu gaat over machine learning, artificiële intelligentie of geavanceerde analytics,  Microsoft draait mee aan de knoppen van deze revolutionaire technologieën. In combinatie met Azure's cloudservices maakt Azure Stack HCI een hybride cloudomgeving mogelijk. Zo bewegen data en applicaties naadloos tussen on-premisesomgevingen en de Azure cloud. Het is de ideale biotoop voor onder andere geavanceerde analytics, AI en machine learning.
 

4. ​Minder kosten, meer efficiëntie
 
Door het flexibele betalingsmodel  van Azure betaal je enkel wat je gebruikt. Een maandelijks Azure-abonnement elimineert dure en onnodige hardware waardoor je operationele kosten drastisch vermindert.  
 

5. Veilig en volgens de regels
 
Net zoals alle Microsoft-technologieën is Azure Stack HCI enorm goed beveiligd. Met verschillende compliance-certificeringen zoals ISO, SOC 2 en AVG. Voor retailbedrijven die dagelijks gevoelige klantgegevens en transacties verwerken, is het naleven van wettelijke bepalingen rond gegevensbescherming van vitaal belang. Met Microsoft technologieën zoals Azure Stack HCI ben je daar 100% zeker van.
 

6. For small and large retail organisations
 
Of je nu een kleinschalig, middelgroot of internationaal retailbedrijf runt, elke ambitie om te groeien heeft ondersteuning nodig van een stabiel IT-systeem. In plaats van te investeren in dure en logge hardware-based oplossingen, werpt HCI zich op als flexibel en uiterst schaalbaar alternatief.
 
Wanneer je zaak groeit op vlak van aantal klanten, aantal filialen of verkeer naar je e-commerce platform, groeit ook de complexiteit van je IT-infrastructuur. Je verwerkt meer transactiegegevens, je ondersteunt meer locaties en gaat om met schommelingen in de vraag. Azure Stack HCI helpt je om je groei op te vangen dankzij z'n potentieel om naadloos te schalen en via de integraties met Azure-services. In welke fase je bedrijf zich bevindt, Microsoft Azure Stack HCI geeft je een duwtje in de rug. Van start-up over scale-up tot big enterprise.
 

 

Microsoft-technologieën: vertrouwde partner van retail

 
Veel retailorganisaties maken al gebruik van Microsoft-technologieën.
Denk bijvoorbeeld aan Windows Server, Active Directory en System Center. Hierdoor verloopt de implementatie van hybride cloud op basis van Azure Stack HCI des te eenvoudig. Het bouwt namelijk voort op deze technologieën. Voor IT-teams heel makkelijk om verder te implementeren, beheren en onderhouden zonder uitgebreide omscholing.
 
Kiezen voor de hybride cloud op basis van Azure Stack HCI betekent profiteren van de naadloze integratie met Azure-services en het Microsoft-pakket. Hierdoor hebben beheerders de mogelijkheid om complexe hybride scenario's zoals disaster recovery en cloud monitoring te implementeren. Daarnaast biedt Azure Stack HCI de mogelijkheid tot uniform beheer via Windows Admin Center en Azure Arc. Een vereiste voor een consistente ervaring over de diverse omgevingen heen.
 
Het zijn maar enkele van de vele manieren waarop de hybride cloud op basis van Azure Stack HCI zich perfect aanpast aan veranderende bedrijfsbehoeften. Dankzij de integratie met meerdere Azure-services en Microsoft's sterke focus op beveiliging en compliance (o.a. Azure Security Center, Azure Sentinel enz.) ben je zeker van een sterk beveiligde IT-omgeving.
 
 

Azure Stack HCI, l’incontournable voor smart retailbedrijven

 
Let’s face it: de hybride cloud op basis van Azure Stack HCI stoomt retailbedrijven als geen ander klaar voor de toekomst. Via uniforme koopervaring over de verschillende Points Of Sale heen geeft het retailers een krachtige IT-basis om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de moderne consument.
 
Via geavanceerde data-analyse, prognosemodellen en realtime inzichten optimaliseert het onder andere voorraadbeheer en supply chain. De voordelen zijn snel duidelijk: verminderde kosten, betere klantervaring, en beveiligde dataverwerking en -opslag. Met het pay-as-you-go model, hebben retailers de flexibiliteit om hun IT-budget effectiever te beheren zonder in te leveren op technologische capaciteit.
 
Klaar voor retail 4.0? Laat je dus adviseren door experten zoals wij. We helpen je je huidige IT-infrastructuur in kaart brengen, je toekomstige behoeften te analyseren, en geven raad rond de beste IT-oplossing. Ben je klaar om je toekomstbestendige IT-infrastructuur te implementeren, gaan onze specialisten voor jou aan de slag.

In ons Smart Retail e-book, kom je nog meer te weten over de voordelen van de hybride cloud op basis van Azure Stack HCI voor je retailzaak.
 
Download ons e-book

 


Loading
Contact