Home > Oplossingen > IOT en ESL > ESL-IoT Industrie - Fabriek

 

Push data naar fabrieksarbeiders

Door slimme labels aan te sluiten op je assemblagelijn, kan je jouw onderdelenvoorraad op elk moment monitoren. Je kan je informeren over producten terwijl je jouw efficiëntie bewaakt.

Je kan de prestaties van de assemblagelijn meten en tegelijkertijd de voorraadniveaus van je materialen bewaken om productievertragingen te voorkomen.

 

Real-time voorraadniveaus

Connected smart levels kunnen in je toeleveringsketen worden geïntegreerd. Je kan de voorraadniveaus van je montagemateriaal in real-time of volgens een schema bekijken, zodat je jouw productieactiviteiten volledig onder controle houdt.

 

Bewaak de vitale functies van uw fabriek

Electronic smart labels kunnen uitgerust worden met sensoren die de temperatuur en de vochtigheid op verschillende plaatsen in de fabriek bewaken. Bepaalde non-food producten kunnen ook gevoelig zijn voor warmte en vochtigheid.

 

Locatiegebonden tools

Het juiste product op de juiste plaats leveren, is een sleutelelement om jouw productiviteit op peil te houden. Draadloze labels installeren die communiceren met jouw assemblageteams is eenvoudig, ze zijn snel te bevestigen aan materiaalrekken en sneller in contact te brengen met de juiste teamleider.

De impact van IoT smart labels in de fabriek

  • Slimme fabrieksgegevens in real-time: Door slimme labels aan jouw ERP-systeem te koppelen, kan je altijd in contact blijven met jouw assemblagelijnen
  • Efficiënte assemblagelijn: IoT smart labels kunnen vitale informatie en instructies naar assemblagelijnen pushen
  • Verbonden fabrieksgegevens: Sensoren kunnen gekoppeld  worden aan IoT smart labels om info over temperatuur, vochtigheid of geluidsniveau te delen

Plan een live demo

Genoeg van fouten of gefrustreerd door de kwaliteit?

Vervang je papieren etiketten door electronic smart labels om jouw assemblagelijnen een boost te geven. Bied jouw werknemer veel meer gegevens over de productiviteit van de assemblagelijn, in combinatie met timers om het tempo bij te houden en sensoren om de omgeving van de werkplek te meten.

Hoe electronic smart labels werken met assemblagelijnen

De labels zijn uitgerust met IOT-technologie en communiceren via WiFi RF met een beheerplatform in de cloud.

Definieer het assemblagelijnproces in het platform, druk op de sync-knop en de assemblagelijndoelen worden automatisch aangepast voor alle werkstations tegelijk. Geen manuele assemblagelijntargets en rapporten meer. Je kan de smart labels koppelen aan je ERP-pakket om rekening te houden met de reële productiecapaciteit voor de rest van jouw supply chain.

Via een QR-code of NFC geven de labels toegang tot veel meer informatie over de fabricage van een product dan alleen een statisch nummer. Werk met dynamische kleurcodes om het resultaat van de assemblagelijn te meten ten opzichte van de doelstellingen, of zet bepaalde productmaterialen in de kijker wanneer ze bijna op zijn of een speciale behandeling vereisen.

Waarom Proximus SpearIT vertrouwen voor ESL-IoT

Proximus SpearIT is een onafhankelijke technologiepartner in de Benelux en implementeert op basis van jouw eisen en behoeften de beste oplossingen voor ESL-IOT smart labels. Wij hebben een sterk partnership met SES Imagotag, wereldleider op het gebied van IoT smart labels. Zij beschikken over de meest innovatieve labels.

Onze oplossing is gebaseerd op het Vusion smart retail IOT-platform van SES Imagotag, de wereldleider op het gebied van IoT smart labels. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • 17.000 locaties uitgerust met slimme labels
  • Actief in 62 landen
  • 160 miljoen aangesloten labels in industrie en retail
  • 200+ klantreferenties bij toonaangevende logistieke en retailbedrijven
Plan een ESL-IOT demo

Heb je vragen ?

Vaak gestelde vragen

Waarom is ESL-IoT belangrijk voor de toekomst van fabrieken?

Als fabrieksmanager of productieleider kan het voor jou belangrijk zijn om de efficiëntie van je productieteams te verhogen of totale controle te hebben over je toeleveringsketen. Afhankelijk van je doelstellingen kan je jouw fabriek succesvoller maken, de productie verhogen of het aantal fouten verminderen.

De trend van de "internet-of-things" (IoT) smart labels in de fabriek neemt toe en wint veel terrein in de toeleveringsketen, omdat het concreet zicht geeft op wat er in de fabriek gebeurt en jouw toeleveringsketen elastischer maakt. Weet in realtime hoeveel onderdelen er door elke assemblagelijn worden geproduceerd, waar er vertragingen zijn en waar sommige productielijnen het tempo overschrijden.

De flexibiliteit van smart labels is onbegrensd, daarom kunnen we met behulp van onze Proximus SpearIT experts jouw productsituatie, eisen en opties bespreken.

Hoeveel kost ESL-IoT en wat is de ROI?
Hoe kunnen we storingen vermijden bij de implementatie van ESL-IoT in een fabriek?
Welk onderhoud is nodig voor smart labels?
Wie beantwoordt mijn vragen over ESL-IoT voor fabrieken en productie-assemblagelijnen?

Stel een vraag

  *mandatory/obligatoire/verplichte
 
 
   

 

Verwante informatie over ESL-IoT

ESL smart labels voor retail

Met elektronic shelf labels kan je de winkelprijzen centraal bijwerken. Je kan je prijzen handmatig aanpassen, of via schema gedurende de dag, week of maand. Meer leren

ESL-IoT smart labels voor het magazijn

De ESL-IoT smart labels stellen het orderpickteam in staat om steeds nauwkeurige voorraadniveaus aan te bieden. Meer leren

ESL labelformaten overzicht

Elektronic shelflabels (ESL) zijn verkrijgbaar in verschillende labelformaten, van 4 cm breed voor energiezuinige prijslabels, tot meer dan 30 cm breed voor full-colour digital signage. Meer leren

ESL-IoT Smart labels voor kamerreservering

ESL-schermen zijn er in alle maten en met een laag energieverbruik. Ze kunnen aangepast worden aan alle sectoren: bv. tentoonstellingscentra, ziekenhuizen, hotels, scholen, universiteiten, vergaderzalen...... Meer leren

Loading
Contact