Home > Onze klanten > Agoria

Agoria wordt digitale voorloper dankzij managed services van Proximus NXT SpearIT

Technologiefederatie Agoria zit volop in een digitale transformatie. Ze verenigt bijna 2000 bedrijven uit de maakindustrie, technologische en telecomsector. Net als haar leden streeft Agoria ernaar om digitaal voorop te lopen. Om die ambitie waar te maken in de praktijk rekent de organisatie op ondersteuning van Proximus SpearIT.

 

We vonden in Proximus SpearIT een partner die proactief met ons mee denkt over toekomstige noden en over oplossingen om daaraan tegemoet te komen

Bart Van Nynatten, CIO bij Agoria

Agoria is één van de grootste sectorfederaties van het land. Met projecten als Factory of the Future en Be The Change 2030 ondersteunt ze technologische bedrijven om hun toekomst voor te bereiden. Digitalisering speelt daarin een belangrijke rol.

Meer weten over onze managed services?

Digitalisering speelt daarin een belangrijke rol

“We wilden als organisatie mee de toon zetten en stelden daarom een digitale roadmap op in 2020,” vertelt Bart Van Nynatten, CIO bij Agoria. “Het doel was om onze interne werking te stroomlijnen en de dienstverlening aan leden te verbeteren, met onder meer een nieuw ERP- en nieuw CRM-systeem.”

Via een managed services overeenkomst met Proximus NXT SpearIT, verzekerde de organisatie zich van een performante IT-infrastructuur en -tools en dienstverlening op maat. “De eerste stap in de driejarige samenwerking omvatte een migratie naar een cloudomgeving. Onze interne systemen werden overgebracht naar Microsoft Azure Cloud. Daarnaast deden we een beroep op SpearIT om nieuwe werkplekken te realiseren voor onze medewerkers. En een derde luik omvatte innovatie in de services en activiteiten voor onze leden,” aldus Van Nynatten.

We wilden als organisatie mee de toon  zetten en stelden daarom een digitale roadmap op in 2020. Het doel was om onze interne werking te stroomlijnen en de dienstverlening aan leden te verbeteren, met onder meer een nieuw ERP- en nieuw CRM-systeem

Bart Van Nynatten, CIO bij Agoria 

Ook cybersecurity als onderdeel van managed services

Na een positieve evaluatie besliste Agoria om de managed services overeenkomst te verlengen en uit te breiden. “We vonden in SpearIT een partner die proactief met ons mee denkt over toekomstige noden en over oplossingen om daaraan tegemoet te komen. Zo weet iedereen dat cybersecurity een grote uitdaging vormt voor de maakindustrie. Daarom beslisten we bijvoorbeeld om ook een Security Operation Center op te zetten dat de klok rond onze systemen monitort en toelaat om snel in te grijpen mocht er zich een cyberincident voordoen.”

De federatie blijft haar digitale transformatie ook doorzetten. Bart Van Nynatten: “Onze nieuwe roadmap 'Digital Horizon' omvat vier domeinen. Zo willen we technologie nog meer gaan inzetten in het kader van member-centricity, gaan we ons toeleggen op het ontginnen van potentieel uit data via AI, willen we de overstap naar de cloud nog verderzetten en hebben we plannen om business process mining te implementeren. We rekenen op de expertise van SpearIT en Proximus om samen met ons toegevoegde waarde te creëren in elk van die pijlers.” 

Meer weten over onze managed services?

Loading
Contact