Home > IT-Blog > Het einde van traditionele IT-systemen in retail?

Smart Retail e-book


Meteen meer weten over de dynamische, schaalbare en flexibele IT-infrastructuur die de snelle groei van je retailzaak wel volledig ondersteunt?

Download ons ebook

 

Het einde van traditionele IT-systemen in retail?

Het einde van traditionele IT-systemen in retail?

Zo ondersteunt de Hybride Cloud op basis van Azure Stack HCI jouw retailorganisatie

Gedaan met de logge server-infrastructuur in traditionele datacenters. De toekomst van de retail zit in de cloud. Waar traditionele IT-infrastructuur het verleden van je zaak vorm gaf, ligt de toekomst bij de Hybride Cloud op basis van Azure Stack HCI.
 
In deze blog ontdek je de beperkingen van traditionele IT-infrastructuur en de mogelijkheden van hybride cloud en Azure Stack HCI. Een samensmelting van technologieën die de transitie naar smart retail versnellen en je helpen om de klantervaring in je zaak naar een hoger niveau te tillen.

 

Wat is traditionele IT-infrastructuur?

Traditionele IT-infrastructuur steunt op verschillende principes die het retailorganisaties moeilijk maken om snel te reageren op vragen vanuit de markt:

 

1. On-premise servers en IT-infrastructuur
In vele grote retailbedrijven zie je nog steeds grote datacenters waarin fysieke servers huizen naast opslagapparaten en netwerkmateriaal. Die onderdelen zijn statisch, duur in aankoop en niet in 123 op te zetten.
 
Om een datacenter uit te breiden, of alleszins de functionaliteit op capaciteit ervan, hou je rekening met heel wat beperkingen. Het betekent namelijk dat je opnieuw grote investeringen moet doen en geduld moet hebben. Het maakt het niet de meest flexibele oplossing om je organisatie aan te passen aan fluctuerende workloads, snelle groei of technologische vernieuwingen.
 
2. Monolithische softwaretoepassingen
Veel softwaretoepassingen in traditionele IT-systemen zijn ontwikkeld als enkelvoudige, strak geïntegreerde eenheden. Zulke “legacy”-applicaties zijn vaak groot, complex en statisch. Features aanpassen of updaten vraagt dan ook heel wat inspanningen op vlak van ontwikkeling.
Dat brengt op zijn beurt verschillende risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan mogelijke downtime of onderbrekingen van kritieke bedrijfsprocessen. Het zorgt ervoor dat je minder geneigd bent om innovaties te omarmen en minder snel reageert op markttrends of klantverwachtingen.
 
3. Verouderde kassasystemen
Heel wat retailzaken teren nog steeds op de kassasystemen van weleer. Systemen die tientallen jaren geleden werden ontwikkeld en helemaal geen rekening hielden met de uitdagingen van vandaag, laat staan van de toekomst. Het zijn vaak gesloten, standalone systemen die zich focussen op het verwerken van transacties en voorraadbeheer.
 
Ook hier is de grootste uitdaging het gebrek aan flexibiliteit en integratiemogelijkheden. In tijden waarin retail de weg van omnichannel benaderingen opgaat, hebben verouderde kassasystemen bijvoorbeeld moeite om nieuwe betalingsmogelijkheden toe te voegen of zich aan te passen aan cross-channel  ervaringen.  Ook  integraties  met  CRM-platformen  of e-commerce-omgevingen zijn vaak een uitdaging.
 
4. Op maat gemaakt
Op maat gemaakte IT-omgevingen hebben het voordeel dat ze perfect voldoen aan je specifieke bedrijfsbehoeften en operationele workflows. Maar wat als die veranderen? In tijden waarin technologische innovaties maar heel kort nieuw zijn, is verder ontwikkelen op custom codeerwerk arbeids-, tijd- en kostenintensief.
 
Opnieuw een serieuze hinderpaal voor retailorganisaties die de functionaliteit of capaciteit van hun IT-infrastructuur willen uitbreiden of veranderen. Daarnaast loert “vendor lock-in” om de hoek.
 
5. Traditionele datawarehouses en business intelligence tools

Datawarehouses slaan transactiegegevens op om later te analyseren. Vandaag krijgen deze heel wat meer gegevens te verwerken dan vroeger. Hierdoor hebben ze moeite met het volume, de snelheid en de variatie van de data die huidige retailomgevingen genereren.

Dit leidt tot problemen op vlak van prestaties maar ook tot beperkingen op vlak van schaalbaarheid of hoge infrastructuurkosten. Verouderde Business Intelligence tools beschikken vaak ook niet over geavanceerde analysemogelijkheden zoals realtime inzichten of ongestructureerde datasets uit social media of IoT-apparaten (Internet of Things).

Wanneer je in deze blog over traditionele IT-systemen leest in de context van de detailhandel, weet dan dat het gaat om – vaak verouderde – IT-infrastructuren die statisch zijn, complexe configuraties kennen en moeilijk te schalen zijn. Net omdat de detailhandel een enorme transformatie ondergaat en afstevent op een wereldwijde Retail 4.0 benadering, beperken deze systemen de groei van retailorganisaties.

Wil je als retailbedrijf voldoen aan de verwachtingen van de klant en profiteren van de voordelen van opkomende technologieën, zet je beter systemen in die wel flexibel, schaalbaar en kostenefficiënt zijn. Wat dat precies is, lees je hier bij Proximus SpearIT.


 

In ons Smart Retail e-book, kom je nog meer te weten over de voordelen van de hybride cloud op basis van Azure Stack HCI voor je retailzaak.
 
Download ons e-book

 


Je IT-infrastructuur: even dynamisch als je retailzaak

Moderne consumenten verwachten niets minder dan een naadloze, gepersonaliseerde en boeiende winkelervaring. Online én offline. Met traditionele IT-systemen, zoals hierboven uitgelegd, kom je er als ambitieuze retailer niet langer. Wil je je klanten niet verliezen aan concurrenten die wel voldoen aan de klantvraag, start je best vandaag nog met het upgraden van je IT-infrastructuur naar een dynamische, flexibele en schaalbare omgeving.
 
Met de opkomst van technologieën zoals IoT (Internet of Things), AI (Artificial Intelligence) en geavanceerde data-analyse, heb je als retailer eindeloos veel mogelijkheden om diepere inzichten te krijgen in het gedrag en de voorkeuren van jouw klanten. Met kansen op vlak van gepersonaliseerde aanbiedingen, beter beheer van inventarissen en geoptimaliseerde efficiëntie, helpt je dynamische IT-systeem je te voldoen aan de verwachtingen van de markt.
 
Omdat je als ondernemer in retail dagelijks persoonlijke gegevens en transactionele data van klanten verwerkt en opslaat, concentreert een dynamische IT-infrastructuur zich ook op veiligheid. Via robuuste beveiligingsmaatregelen beschermen ze klantgegevens en bedrijfskritische informatie. Die zijn dankzij patches en updates zo goed als altijd up-to-date en aangepast aan de laatste kennis over cybersecurity.
 
Technologieën zoals de hybride cloud op basis van Azure Stack HCI staan erom bekend om heel dynamisch, flexibel, schaalbaar en veilig te werken. Net daarom zijn ze de perfecte sidekicks van ambitieuze retailorganisaties. Wat Hybrid cloud en Azure Stack HCI voor jouw zaak kunnen betekenen, is voer voor het laatste deel van deze blog.
 
 

HCI en hybrid cloud als sidekicks van smart retail

Hybrid cloudomgevingen combineren de flexibiliteit van de publieke cloud met de controle en veiligheid van de private cloud. Hiermee verdeel je eenvoudig 
workloads tussen publiek en privaat. Azure Stack HCI integreert dan weer hoge rekenkracht, opslag en netwerkcomponenten in één enkel, verenigd systeem.
 
De voordelen? Optimale efficiëntie, minder complexiteit, en minder kosten. De nadelen? Het vraagt specifieke expertise en een op maat gemaakt plan van aanpak om deze infrastructuur te beheren. Expertise die we bij Proximus SpearIT huisvesten. Wat jouw behoeften ook zijn, wij staan je bij van de analyse van je huidige infrastructuur en je toekomstplannen (via onze cloud assessment), tot lang na de implementatie van je nieuwe IT-infrastructuur. 
 
Je leert hoe hybride cloud op basis van Azure Stack HCI je ondersteunt in onder andere:
 
  • overschakelen op de cloud,
  • integratie van omnichannel,
  • datagedreven beslissingen,
  • klantbetrokkenheid en personalisering, en
  • cybersecurity en naleving van (privacy-)regels.
 
Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe retailzaken floreren dankzij de solide basis die hun IT-infrastructuur hen biedt. Deze hybride technologie vind je bovendien terug bij Microsoft. Met Azure Stack HCI hebben ze – in onze ogen – de beste HCI-oplossing op de markt ontwikkeld. Dit omwille van 4 redenen:
 
1. De flexibiliteit van de hybrid cloud
Met Azure Stack HCI breid je je on-premises infrastructuur naadloos uit naar de cloud. Denk aan flexibel schalen van resources, migreren van workloads tussen on-premises en cloudomgevingen, en het benutten van cloudservices als back-up voor belangrijke datasets.
 
2. Schaalbaarheid en uitstekende prestaties
Azure Stack HCI omarmt verschillende workloads zoals POS-systemen, voorraadbeheer en e-commerceplatforms. Meer nog: dat doet het met een enorme  rekenkracht,  opslagcapaciteit  en  netwerkresources  in  een  enkel, geïntegreerd platform. Dat maakt het heel makkelijk om te beheren maar ook om te schalen tijdens pieken. Zonder kans op downtime of storingen.
 
3. Beveiliging en GDPR-compliance
Om je klantgegevens in alle veiligheid te verwerken, op te slaan en te analyseren heeft Microsoft heel wat maatregelen in de Azure services verwerkt. Denk aan ingebouwde versleuteling, identiteits-en toegangsbeheer, en dreigingsdetectie. Zo bescherm je je data tegen cyberdreigingen, gegevenslekken en ongeautoriseerde toegang. Bovendien voldoet Azure Stack HCI aan de normen van GDPR.
 
4. Hoge ROI

HCI zorgt voor een minder complexe IT-omgeving. Niet alleen door lagere aankoopkosten in vergelijking met de componenten in traditionele datacenters, maar ook door gestroomlijnd beheer, lagere overheadkosten en minimale downtimes.

 
 
Samengevat: het is nog niet te laat om je traditionele IT-infrastructuur in te ruilen voor de kracht, flexibiliteit en schaalbaarheid van Hyperconverged Infrastructure. Met onze Azure Stack HCI-experten aan je zij ben je zeker van de beste keuzes op maat van je toekomstvisie, en een naadloze integratie in je bedrijfsprocessen.

In ons Smart Retail e-book, kom je nog meer te weten over de voordelen van de hybride cloud op basis van Azure Stack HCI voor je retailzaak.
 
Download ons e-book

 


Loading
Contact