Home > ICT-Diensten > Adviesdiensten > KMO-cybersecurity-verbetering-met-VLAIO

Als Vlaamse KMO wordt jouw cyberbeveiliging ondersteund door het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemerschap (VLAIO)

In het huidige digitale landschap is cyberbeveiliging een cruciaal schild tegen de opkomende vloed van online bedreigingen. Deze bedreigingen vormen een toenemend gevaar en kunnen leiden tot aanzienlijke kosten. Je stakeholders beseffen dit en begrijpen de noodzaak van robuuste cyberbeveiligingsmaatregelen. Als je jouw IT-systemen wilt versterken en je stakeholders gemoedsrust wil geven, zoek dan niet verder en vraag onze cyberbeveiligingsexperts bij Proximus om je te helpen bij het bepalen van jouw risicoprioriteiten en de meest geschikte oplossingen om je bedrijfsnetwerk en -gegevens te beschermen.
 
Proximus NXT SpearIT is door VLAIO aangeduid als officiële cyberbeveiligingsdienstverlener die hulp kan bieden bij het verbeteren van de cyberbeveiligingsmaatregelen. VLAIO is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen.

Als Vlaamse kmo-klant kun je je inschrijven voor een traject ter verbetering van de cyberbeveiliging dat recht geeft op 50% subsidiesteun, zodat je kosteneffectief toegang krijgt tot onze diensten.

We zijn er klaar voor om de beveiligingsnormen van je KMO op te krikken en je gegevens niet alleen te beveiligen, maar ook efficiënt te maken. Samen beloven we je systemen en gegevens te beschermen in een steeds veranderende digitale realiteit waarin regelmatig nieuwe online risico's opduiken en nieuwe kostenefficiënte oplossingen beschikbaar zijn.

Hoe gaan KMO's om met cyber-beveiligingsrisico's?

Vandaag de dag is cyberbeveiliging vooral een evenwichtsoefening in risicobeoordeling en IT-netwerkbeveiligingsbeheer. Als bedrijf moet je bepalen welke IT-risico's minimaal zijn die je bereid bent te accepteren en te behouden, en wat het je bedrijf mag kosten om dat lage risiconiveau te behouden. 

Door de versnelde digitalisering en de toenemende verschuiving naar online toegang en gegevenswolken nemen de cyberrisico's echter toe, omdat meer bedrijfsmiddelen online toegankelijk zijn met de juiste referenties en beveiligingsmiddelen.

Daarnaast hebben hackers ook toegang tot nieuwe technologieën, die je bedrijf aan meer cyberbedreigingen kunnen blootstellen dan voorheen en je bedrijfsmiddelen kunnen vergrendelen in een chantageplan. Met de strengste netwerkbeveiliging bescherm je je gegevens en je bedrijf tegen bedreigingen van buitenaf.

Het jaarlijkse marktonderzoek naar cybersecurity van Proximus NXT en zijn filialen zoals SpearIT in de Benelux heeft verschillende gevaarlijke trends en verontrustende conclusies aan het licht gebracht:

 • Meer dan 1 op de 5 ziet zijn budget voor cyberbeveiliging met meer dan 20% stijgen
 • Bijna de helft van de cyberbeveiligingsincidenten heeft een aanzienlijke financiële impact
 • Een derde van de cyberbeveiligingsincidenten leidt tot grote inactiviteit van werknemers
 • Social engineering, ransomware en incidenten door ongelukken komen nog steeds het meest voor, maar niet als enige
 • 1 op de 3 bedrijven zal in 2022 en daarna minstens één cyberbeveiligingsincident meemaken
 

Proximus NXT SpearIT beschermt je tegen cyberbedreigingen

In het kader van de initiatieven van VLAIO ter verbetering van de cyberbeveiliging biedt Proximus NXT SpearIT drie kernpakketten (START/MEDIUM/PLUS) voor KMO's, samen met twee uitbreidingspakketten voor extra uitdagingen of verbeterprojecten.

START
START-pakket bestaat uit een tweedelige analyse en roadmap:
 
 1. Een cyber-maturity assessment op basis van CIS (IG2) of CCB (Cyber-Fundamentals framework basics).
 2. Een technische beveiligingsbeoordeling van je Microsoft Entra (Active Directory) omgeving
 3. Op basis van de twee bovenstaande beoordelingen wordt een roadmap opgesteld. Deze roadmap schetst de aanbevolen verbeterpunten voor cyberbeveiliging.

MEDIUM

MEDIUM pakket bevat:

 1. START pakket
 2. MEDIUM beveiligingsdomein (voor 1 domein)
 3. De analyses en feedback op het oorspronkelijke stappenplan als evaluatie-instrument. Een vergelijking van de oorspronkelijke doelen met de werkelijke voortgang, hoogtepunten van de bereikte resultaten en een gedetailleerd overzicht van noodzakelijke aanpassingen.

Beveiligingsdomeinen (kies 1 domein):

 • Cyber booster (sterk aanbevolen)
 • Digitale identiteitsdiensten
 • Werkplek (gebaseerd op Microsoft 365 platform)
 • Cloudbeveiliging (gebaseerd op Microsoft Azure)
 • Informatie-beveiligingsbewustzijn
 • Gevoelige gegevens (gebaseerd op Microsoft Purview)
 • Beveiliging incident response

PLUS

PLUS pakket bevat:

 1. START pakket
 2. PLUS verbetertraject (voor 1 of 2 domeinen)
 3. Hogere intensiteit van het verbeterproces en uitgebreidere feedback op het oorspronkelijke stappenplan, gezien de bredere reikwijdte en/of diepgang die is afgesproken.

Beveiligingsdomeinen (kies 1 of 2 domeinen):

 • Cyber booster (sterk aanbevolen)
 • Digitale identiteitsdiensten
 • Werkplek (gebaseerd op Microsoft 365 platform)
 • Cloudbeveiliging (gebaseerd op Microsoft Azure)
 • Informatie-beveiligingsbewustzijn
 • Gevoelige gegevens (gebaseerd op Microsoft Purview)
 • Beveiliging incident response

UITBREIDINGSPAKKET:

UITBREIDINGSPAKKET​ 1:
Dit is een uitbreiding op de basispakketten (MEDIUM of PLUS). Binnen dit uitbreidingspakket wordt een extra capaciteit van 14 mandagen geleverd. Met deze extra capaciteit kan de klant 2 (al gekozen of nieuwe) security domeinen kiezen.

UITBREIDINGSPAKKET 2:
Dit is een uitbreiding op de basispakketten (MEDIUM of PLUS). Binnen dit uitbreidingspakket wordt een capaciteit van 10 mandagen geleverd. Met deze extra capaciteit kan de klant 1 (reeds gekozen of nieuw) security domein kiezen en de volwassenheidsanalyse uitbreiden (op basis van CIS IG3 of CCB Cyber-Fundamentals basics).

 

 STANDAARDPRIJZEN:

 • START PACK: €10 800 (excl. btw) ➔ te betalen door de KMO: €5 400 (excl. btw) 
 • MEDIUM PACK: €20 400 (excl. btw) ➔ te betalen door de KMO: €10 200 (excl. btw) 
 • PLUS PACK: €30 000 (excl. btw) ➔ te betalen door de KMO: €15 000 (excl. btw) 
 • UITBREIDINGSPAKKET 1: €16 800 (excl. btw) ➔te betalen door de KMO: €8 400 (excl. btw) 
 • UITBREIDINGSPAKKET 2: €12 000 (excl. btw) ➔ te betalen door de KMO: €6 000 (excl. btw)

Voordelen voor cyberbeveiligings-verbeteringen bij ons

Kostenefficiënt
(met ondersteuning van VLAIO)

In vergelijking met andere consultants bieden we kostenefficiënte en op maat gemaakte consultancydiensten.

De onderstaande prijzen zijn totale projectprijzen. Via het VLAIO-proces hoeft je bedrijf slechts 50% te betalen wanneer de VLAIO-subsidie wordt afgetrokken. De resterende 50% wordt gesubsidieerd door VLAIO.

Deskundig team van Proximus

Ons team bestaat uit hoogopgeleide en ervaren consultants in alle domeinen die nodig zijn om controle te krijgen over je gegevens.
 
Ze staan klaar om je te helpen en te ondersteunen tijdens je hele reis om je cyberbeveiliging te verbeteren.

Meer aanpasbaar

We passen ons aan jouw behoeften, bedrijfsgrootte, structuur en mogelijkheden aan. We werken diensten uit die je organisatie aanvullen waar nodig. Je krijgt toegang tot cyberbeveiligingsexperts en IT-specialisten waarvoor het te veel zou zijn om ze fulltime in te huren.

We hebben ook technologiepartners die leiders zijn in hun vakgebied met de beste kostenefficiënte oplossingen die beschikbaar zijn.

Proximus NXT SpearIT, partner van VLAIO

VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen) is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen.
Proximus NXT SpearIT werd door het VLAIO aangeduid als officiële cyberbeveiligingsdienstverlener die hulp kan bieden bij het verbeteren van de cyberbeveiligingsmaatregelen. Als kmo in Vlaanderen kun je je inschrijven voor een traject ter verbetering van de cyberbeveiliging dat recht geeft op een subsidie van maximaal 50% van VLAIO, zodat je op een kostenefficiënte manier toegang krijgt tot onze beveiligingsdiensten.
 

Meer informatie

Wil je meer informatie over een van onze beveiligingspakketten en de programmavoorwaarden, neem dan contact met ons op via dit Proximus NXT SpearIT formulier.

Contact ons nu voor KMO-cyberbeveiliging

Loading
Contact