Home > Nieuws > Slimme elektronische labels versterken winkelbeleving Bierhalle
Filter nieuws op:

Nieuwsbrief

Slimme elektronische labels versterken winkelbeleving Bierhalle

Heb de juiste reactie op een cyberincident

Met een assortiment van honderden dranken is Bierhalle in Melle de grootste drankensupermarkt van België. Het bedrijf wil met dit digitaliseringsproject zijn klanten beter helpen, meer data over de verkoop verzamelen en de winkelbeleving versterken.

 

Groot aanbod

Het aanbod bij Bierhalle is zo groot dat het voor klanten soms zoeken is naar de specifieke producten die ze willen aankopen. Voor de bieren zette algemeen directeur Nicolas De Groote een samenwerking op met de gekende app Beerhive. Die kunnen klanten op hun eigen smartphone of op tablets in de winkel gebruiken om te zien waar exact een bepaald biertje in de winkel staat.

Elektronische labels

Proximus filiaal SpearIT breidde dit nog uit met elektronische labels en ledlampjes in de rekken. Zodra de klant zijn keuze in Beerhive heeft gemaakt, gaat het lampje bij het juiste bier branden. Op termijn willen Proximus SpearIT en Bierhalle het systeem ook uitbreiden naar andere dranken en integreren met een automatisch betaalsysteem.
 
 

Data analytics

Alle data die op die manier verzameld wordt, geeft Bierhalle ook een diep inzicht in zijn verkoop: wat zijn de bestsellers, waar kan de afzet nog een duwtje gebruiken? Voor de toekomst staan er nog uitbreidingen op stapel, zoals het inzetten van de Beerhive-app voor andere dranken dan bier, zodat ook voor andere dranken de keuzes worden ondersteund en tegelijk data wordt verzameld.

Loading
Contact