Home > Nieuws > Proximus NXT SpearIT brengt de bussen en trams van De Lijn naar een next level

Proximus NXT SpearIT brengt de bussen en trams van De Lijn naar een next level

Proximus NXT SpearIT, toonaangevende leverancier van ICT-oplossingen en dochteronderneming van Proximus, heeft een raamovereenkomst verworven bij De Lijn, de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij.
 
Het raamcontract omvat de vervanging van de huidige 3G-routers in bussen en trams door nieuwe 4G/5G-routers, inclusief de volledige staging en installatie.

De Lijn zet meer dan 4500 bussen en trams in in heel Vlaanderen (samen met haar onderaannemers) en bedient jaarlijks meer dan 3,5 miljoen passagiers. Door de gecombineerde inspanningen van Proximus NXT SpearIT en de Proximus-groep wil De Lijn zijn digitale transformatie versterken, de efficiëntie van de vloot verbeteren en de klanttevredenheid verhogen.

Dit project kadert in het “IT aan boord”-initiatief met als doel om via een modernere en gemakkelijk beheersbare infrastructuur accuratere informatie ter beschikking te stellen van de passagiers.

We zijn erg blij met de samenwerking met Proximus NXT SpearIT. Hun bewezen expertise in het leveren van kwalitatieve en innovatieve oplossingen sluit aan bij onze eisen en verwachtingen. Met hun steun hopen we onze digitale doelstellingen te bereiken en onze klanten betere connectiviteit en diensten aan te bieden. De integratie van geavanceerde technologie in onze vloot geeft ons een concurrentievoordeel en versterkt de innovatieve positie van De Lijn in de transportsector,

Philippe Le Cerf – CIO van De Lijn

We zijn vereerd dat De Lijn ons gekozen heeft als hun partner voor dit belangrijke project. Dit contract versterkt onze positie als betrouwbare partner voor de publieke sector in België. We kijken ernaar uit om onze huidige samenwerking met De Lijn te versterken en hen te helpen bij het realiseren van hun digitale ambities,

Luc Dehaene – Sales & Marketing Director bij Proximus NXT SpearIT

We geloven sterk dat onze oplossingen hen de mogelijkheid zullen bieden om hun prestaties te verbeteren, hun connectiviteit efficiënt te beheren en hun concurrentiepositie te versterken.
 
Door samen te werken met strategische partners, zorgen we ook voor een snelle implementatie en installatie van de nieuwe routers.
 
Hierdoor kan de klant via één beheersportaal diverse configuraties voor zowel trams als bussen aansturen.

# # #

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn. Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

In totaal worden er jaarlijks ongeveer 10 miljoen ritten gemaakt door bussen en trams. De eigen vloot van De Lijn bestaat uit meer dan 2000 bussen en meer dan 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening. Met bijna 8000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen ‘Blue-bike’ promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers bij hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.

Over Proximus NXT SpearIT

Proximus NXT SpearIT is een toonaangevende B2B-partner voor middelgrote bedrijven, grote ondernemingen en publieke organisaties in België. Met als doel de digitalisering van de werkplek te ondersteunen, ICT-personeel vooruit te helpen, en de IT-hardware en -software te leveren die nodig is om werknemers succesvol te laten functioneren.

Het realiseren van de digitale werkplekdoelstellingen van private bedrijven en publieke organisaties is een essentiële missie voor Proximus NXT SpearIT, als één van de Proximus accelerators en ICT-dochteronderneming van de Proximus-groep.
Loading
Contact