Home > Nieuws > Agoria in de wolken met Workplace-as-a-Service van Proximus SpearIT
Filter nieuws op:

Nieuwsbrief

Agoria in de wolken met Workplace-as-a-Service van Proximus SpearIT

Heb de juiste reactie op een cyberincident

Agoria heeft voor Proximus SpearIT gekozen als digitale werkplek- en cloudpartner. Het managed servicescontract zal voor 3 jaar lopen, vanaf januari 2021, met voorafgaande transitieperiode. Proximus SpearIT zal voornamelijk Microsoft-technologie inzetten bij Agoria, aangevuld met extra diensten als security, gebruikersanalytics en adoptie. Het werkt daarvoor intensief samen met het moederbedrijf Proximus.

Christian Dekeyser, Director Operations van Agoria

Wij waren aangenaam verrast door het voorstel van Proximus SpearIT. Door de diensten met een kleinere organisatie aan te bieden en daarbij expertise uit de hele Proximus groep in te zetten hebben ze op maat van middelgrote organisaties als Agoria gewerkt. Een tweede sterk punt vormt de focus op de gebruikerservaring. Wij kunnen nu conform onze eigen ‘Be the change’-attitude de digitale skills van onze medewerkers naar een nog hoger niveau tillen. Ik zal letterlijk en figuurlijk in de wolken zijn

Gebruikerservaring op de eerste plaats

Het vernieuwende aan de diensten bij Agoria zit enerzijds in de integratie van verschillende innovatieve bouwblokken uit de Microsoft cloud en anderzijds in de Workplace-as-a-Service met focus op de eindgebruikers. Zij zullen altijd, overal en veilig een optimale dienstverlening aan hun leden kunnen bieden. De voorbije maanden is met COVID-19 gebleken dat organisaties snel en flexibel moeten kunnen inspelen op wijzigende omstandigheden.

In de Agoria Workplace-as-a-Service krijgen zij een uitgekiend adoptieplan opdat ze opdat ze optimaal de nieuwe mogelijkheden van hun digitale werkplekken eigen maken. Daarenboven krijgen gebruikers hulp van een proactieve AI die oplossingen kan suggereren op basis van een kennisdatabase, netwerkanalye en meldingen van andere gebruikers.

 

Overzicht van de werkplek- en clouddiensten bij Agoria

  • Office 365 / Microsoft 365
  • Microsoft Teams met telefonie-integratie
  • Beheren van laptops en smartphones met Microsoft Intune,
  • Werkplekmateriaal als docking stations, schermen, headsets en audio- en videoconferencingmateriaal voor de vergaderruimtes
  • End-point security
  • Predictive analytics software
  • Diensten voor betere gebruikersadoptie van de nieuwe omgeving
  • Migraties naar en serverbeheer in Azure voor de (web)applicaties

Die elementen biedt Proximus SpearIT samen aan in een dienstenmodel waarin continue verbetering en innovatie zijn ingebakken opdat de digitale werkplek van Agoria up-to-date blijft.

Ik ben erg trots op deze samenwerking en dank Agoria voor hun vertrouwen in de Proximus Accelerators om hen te begeleiden in hun digitale transformatie. Proximus SpearIT en Proximus Enterprise integreren samen innovatieve oplossingen in de cloud, met AI en adoptiediensten. Dat bewijst nogmaals de unieke sterkte van ons Proximus Accelerators ecosysteem.

 

Bart Watteeuw, Director ICT Benelux bij Proximus

Over Agoria

Technologiefederatie Agoria telt bijna 2000 lidbedrijven en is er voor iedereen die door technologie geïnspireerd is. De technologiesector is in ons land de sector met de hoogste toegevoegde waarde (30 miljard euro in 2019) en hoogste reële economische groei (11,5 % sinds 2015). Meer dan 310.000 mensen werken in de technologiesector. In 2019 bedroeg de omzet van de sector 129 miljard euro, de investeringen meer dan 4 miljard euro.

De dienstverlening en standpunten van Agoria gaan over Human Capital en opleiding, marktontwikkeling, regelgeving, digitalisering, slimme ecosystemen, infrastructuur, maakindustrie, klimaat, milieu en energie. Met ‘Be the change’ zet Agoria sterk in op de invloed van digitalisering op de arbeidsmarkt. Agoria is hoofdsponsor van het Agoria Solar Team, het team van 20 Belgische studenten dat in 2021 voor de tweede keer in Australië wereldkampioen wil worden in het zonnewagenrijden. De organisatie telt zo’n 200 medewerkers die werken in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi. Marc Lambotte is de CEO. Meer info op www.agoria.be.

 

Lees meer:

Meer info over de Proximus Accelerators

Ontdek onze Workplace-as-a-service

 

 

Loading
Contact