Home > Over ons > Engin Kalça

De positieve vibe onder de collega’s werkt echt aanstekelijk
Engin Kalça - Team Lead Support System Engineers

Ik kwam eind 2016 aan boord bij Proximus SpearIT, mijn tweede werkgever. Initieel zou ik starten als Support System Engineer en dan op termijn naar Team Lead doorgroeien. Dat draaide anders uit, want het team was al aan het uitbreiden toen ik begon. Vanaf dag 1 kreeg ik de kans om me als Team Lead te bewijzen. Dat noem ik vertrouwen hebben. En eigenlijk is dat heel typerend voor Proximus SpearIT. Als je ervoor openstaat, krijg je hier alle kansen.

Zot als het kan, serieus als het moet

Mijn buikgevoel zei meteen ‘ja’ toen ik hier kwam solliciteren. De positieve vibe onder de collega’s werkt echt aanstekelijk. Lachen en zot doen als het kan, serieus zijn als het moet. Met ons team nemen we de moeilijkere vragen van de helpdesk over. We werken vanop afstand of ter plaatse bij de klant. Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg. Die drive zit er bij iedereen in. Daarnaast ondersteunen we de Field Engineers bij de uitwerking van de grotere projecten. Mijn leukste opdracht tot nu toe was een implementatie van een Dell VRTX infrastructuurplatform.

Op het juiste moment op het juiste knopje duwen

In mijn vrije tijd speel ik graag computergames, liefst role-playing en strategy games. En ja, ik zie wel wat gelijkenissen met mijn job. Als Team Lead ben ik immers niet alleen met techniek bezig, maar ook met coaching, projectmanagement en opvolging. Het is mijn taak om, net zoals bij een controller, op het juiste moment op het juiste knopje te drukken en richting te geven aan het team.
 

De nieuwste technologieën proberen

Als IT’er vind ik het heerlijk om met de nieuwste technologieën aan de slag te gaan. Bij Proximus SpearIT krijg ik daar elke dag de kans toe. Het kantoor in Dienst is ook vlot bereikbaar, waardoor ik weinig tijd in de files verlies. En dat is mooi meegenomen nu ik een dochtertje heb. Dat SpearIT onderdeel is van de Proximus Group vind ik eveneens een troef. Het geeft zekerheid en vertrouwen naar de toekomst.

Interesse?

Kijk dan gauw of deze jobs bij jou passen:

Contact