Home > Nieuws > Snelle videocommunicatie voor rusthuisbewoners in Antwerpen
Filter nieuws op:

Nieuwsbrief

Snelle videocommunicatie voor rusthuisbewoners in Antwerpen

De bewoners van woonzorgcentrum Huizeken van Nazareth in Antwerpen zitten zoals alle rusthuisbewoners in isolement naar aanleiding van de maatregelen tegen het coronavirus covid-19.
Om zo goed mogelijke contacten tussen de bewoners en hun familie en vrienden te realiseren, lanceerde Directeur Rudy De Win het idee van videocommunicatie bij zijn IT-partner Proximus SpearIT.
Dankzij uitzonderlijk teamwerk realiseerde een ploeg uit diverse hoeken van de Proximus Accelerators een werkende oplossing op een dag.

 

Bekijk onderaan de reportage van op ATV


Het idee: video staat het dichtst bij echt contact

“Ik vind het belangrijk dat onze bewoners zich zoveel mogelijk thuis en op hun gemak voelen”, zegt Rudy De Win, directeur van Huizeken van Nazareth,

“Video staat in deze uitzonderlijke omstandigheden het dichtst bij echt contact en daarom lanceerde ik het idee om half 8 ’s morgens bij Proximus SpearIT. ’s Middags had een team van specialisten een concept uitgewerkt. Na de middag hebben ze dat gebouwd en getest tot het werkte.”

 

De oplossing: betere contacten en conform de hygiëne-eisen

Hoewel de oplossing technologisch is, blijft de menselijke factor voorop staan. Bezoekers kunnen met de bewoners videobellen vanuit de wachtzaal van Huizeken van Nazareth. Geplande en vaste bezoeken kunnen zo blijven plaatsvinden.

Als de omstandigheden het niet toelaten, kunnen de gesprekken ook volledig op afstand verlopen.

Familie en vrienden van bewoners kunnen dan van thuis via videoverbinding met hen communiceren. De bewoners kunnen hen zien en horen op groot scherm. De communicatie verloopt via een gewone webbrowser. Mensen hoeven niets extra’s te installeren. Web RTC heet die technologie.

De video-oplossing met groot scherm zorgt voor meer levendige contacten en is conform de hygiënevoorschriften, wat je niet zou hebben als je een smartphone, tablet of pc van kamer naar kamer zou brengen. Het delen van toetsenborden en aanraakschermen werd zo vermeden.

Het team: fantastische prestatie

Tom Tomczak, CEO van Proximus SpearIT: “Toen Rudy De Win mij belde met zijn idee, zag ik direct de nood in de huidige situatie. Dankzij het netwerk van de Proximus Accelerators konden we snel schakelen. In een mum van tijd stond een team van WiFi-ingenieurs en security-specialisten van Proximus SpearIT en digitale video-experten van Proximus Enterprise klaar. Ik wil hen van harte bedanken voor deze fantastische prestatie.

Het is bovendien een oplossing die werkt in de huidige corona-omstandigheden en die we makkelijk voor andere instellingen kunnen uitrollen.”
 

Gebruiksgemak zorgt voor enthousiast zorgpersoneel

Rudy De Win: “Onze zorgverleners zijn alvast enthousiast: ze moeten gewoon de stekker in het stopcontact steken en het werkt. Onze bewoners kunnen met hun familie en vrienden bijna levensgroot videobellen. En sneller dan ik dacht!”

Bekijk de video van op ATV

Loading
Contact