Home > IT-Blog > Gratis hack om je grootste securityrisico in te dijken
Filter nieuws op:

Nieuwsbrief

Gratis hack om je grootste securityrisico in te dijken

Gratis hack om je grootste securityrisico in te dijken

Organisaties spenderen serieuze budgetten aan IT-security terwijl ze een voor de hand liggend risico op elke werkplek laten bestaan. Onze consultant Maarten vond een handige manier om dat op te lossen, gratis en snel.

Maarten De Weyer

Wanneer een medewerker een koffie gaat halen, laat hij zijn pc open voor iedereen die in het gebouw is. Iedereen vergeet wel eens zijn pc te locken. Hackers kunnen zo bijvoorbeeld met een simpele USB-stick malware installeren via de account van die medewerker.

Nu heb je in Windows 10 een oplossing voor handen. Je kan bluetooth gebruiken om een ander persoonlijk toestel te connecteren met je pc. Een smartphone of smartwatch bvb. Je pc kan zo detecteren wanneer de medewerker wegwandelt en zich automatisch locken.

Niemand laat zijn smartphone onbewaakt achter, toch? Een smartwatch werkt nog beter. Zo kan niemand ongemerkt in de pc om malware te installeren.

Zo doe je dat:

  1. Koppel je telefoon of smartwatch met je pc via bluetooth. (Leer hier hoe).
  2. Op je pc, ga naar Start > Settings > Accounts > Sign in options
  3. Onder ‘Dynamic lock’, vink ‘Allow Windows to detect when you’re away and automatically lock the device’ aan.
  4. Neem je toestel mee wanneer je van je bureau weggaat. Wanneer je buiten de bluetoothradius bent, zal je pc automatisch locken.

Noot: bluetoothradius verschilt van toestel tot toestel en batterijsterkte. Een smartwatch heeft een kleinere radius dan de laatste nieuwe smartphone die volledig geladen tot 33 meter kan connecteren. In onze test werkte een smartwatch beter, met een radius van 4 meter.

Microsoft heeft nog andere mooie Windows 10 en Office365 security-opties aangekondigd. En dankzij onze samenwerking met Proximus kunnen we jouw bedrijf end-to-end beveiligen: van je inkomend netwerkverkeer, over je firewall, tot al je gebruikerstoestellen.

 

Contacteer ons gerust als je hulp nodig hebt om security in je bedrijf op punt te stellen.

Loading
Contact